چهارمین انقلاب صنعتی و رباتهای صنعتی – علیرضا محمودی فرد
به گزارش پایگاه خبری کلام ماندگار، چهارمین انقلاب صنعتی که بهعنوان صنعت ۴٫۰ شناخته میشود، کارخانههای هوشمند را بهعنوان عنصری کلیدی برای بالاتر بردن کارایی در تولید قطعات شامل میگردد. صنعت نسل چهارم با ادغام فناوریهای پیشرفته در فرآیندهای صنعتی برای بالا بردن راندمان، انعطافپذیری و اینترنت اشیا، هوش مصنوعی و رباتیک مشخص میشود. کارخانه […]
به گزارش پایگاه خبری کلام ماندگار، چهارمین انقلاب صنعتی که بهعنوان صنعت ۴٫۰ شناخته میشود، کارخانههای هوشمند را بهعنوان عنصری کلیدی برای بالاتر بردن کارایی در تولید قطعات شامل میگردد. صنعت نسل چهارم با ادغام فناوریهای پیشرفته در فرآیندهای صنعتی برای بالا بردن راندمان، انعطافپذیری و اینترنت اشیا، هوش مصنوعی و رباتیک مشخص میشود. کارخانه هوشمند یک مرکز تولیدی بسیار خودکار در صنعت ۴٫۰ است که از فناوریهای پیشرفته مانند هوش مصنوعی، اینترنت اشیا و سیستمهای رباتیک برای بهینه کردن عملیات خود و بهتر نمودن کارایی، میزان راندمان و کیفیت آن استفاده مینماید؛ کارخانههای هوشمند در واقع دارای امکاناتی هستند که از فناوریهای دیجیتال بهمنظور بالا بردن کارایی و میزان راندمان عملیاتی استفاده مینمایند؛ کارخانههای هوشمند، کارخانههایی خودکار و متصل به شبکه هستند که بهمنظور بهینهسازی مراحل مختلف تولید و افزایش کارایی عملیاتی، بر فناوریهای پیشرفتهای همچون اینترنت اشیا، هوش مصنوعی و رباتیک متکی هستند؛ در یک کارخانه هوشمند نسل چهارم، کلیه ماشینآلات و تجهیزات به یکدیگر متصل میگردند و با همدیگر و بهکمک نوعی سیستم کنترل مرکزی، ارتباط برقرار مینمایند، تا نظارت، تجزیه و تحلیل و تصمیمگیری در زمان واقعی را امکانپذیر نماید. اگر بخواهیم بهشکلی دیگر تعریف کنیم، میتوان گفت، Industry 4.0 جدیدترین انقلاب در صنعت بوده، که شدیدا روی اتصالات بین، دادههای بزرگ، سیستم فیزیکی سایبری و … متمرکز گردیده است؛ علاوهبر این بهعنوان اینترنت اشیاء صنعتی هم در نظر گرفته میشود، که این بهمعنی فرآیند تولید بهشیوه هوشمند میباشد، که هرگونه عملیات فیزیکی را بهکمک روشهای هوشمند که بهوسیله هوش مصنوعی و اتوماسیون قویتر میشود، ادغام مینماید. در اینجا، مردم صنایع را از طریق علم خود بهکار میگیرند، نه بهصورت فیزیکی. Industry 4.0 به یک سیستم تولید خودکار مبدل گردیده است، که میزان راندمان عالی و هزینه کم را برای صنعت جهان تضمین مینماید؛ همچنین یک اکوسیستم کامل را ایجاد نموده که از طریق بلاکچین، متصل و رقابتی، ایمن است؛ همچنین سرعت تغییر جامعه از طریق آن بسیار بالا میباشد.
میتوان گفت که رباتهای صنعتی پیشرفته طوری طراحی شدهاند که در طی زمانبندیهای کاری از لحاظ انرژی کارآمد باشند، تا میزان راندمان را در بخشسازی زیاد کنند. ویژگیهای پیشرفتهای مانند ترمز احیاکننده و حالتهای کممصرف که به کاهش مصرف انرژی در زمان کار رباتهای صنعتی کمک مینماید، برای کمتر کردن میزان مصرف انرژی در شرایط کاری رباتهای صنعتی طراحی گردیدهاند. میزان مصرف انرژی، بسته به عوامل متعددی مانند نوع ربات، وظیفهای که انجام میدهد، شرایط عملیاتی و کارایی اجزای آن میتواند متفاوت باشد.
علیرضا محمودیفرد – کارشناس تحقیق و توسعه شرکت فنی و مهندسی آریا اندیشه صنعت اکسین
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0