ضرورت ایده های نو استارتاپی گیاهان دارویی / دکتر ملیکا ملک آرا
به گزارش کلام ماندگار به نقل از کلام قلم، گیاهان دارویی یکی از مهمترین منابع دارویی است که از هزاران سال پیش کاربرد داشتهاند. سازمان بهداشت جهانی تخمین زده است که بیش از هشتاد درصد مردم به صورت سنتی و یا مدرن از گیاهان دارویی استفاده میکنند. به علاوه بسیاری از داروهای شیمیایی نیز با […]
به گزارش کلام ماندگار به نقل از کلام قلم، گیاهان دارویی یکی از مهمترین منابع دارویی است که از هزاران سال پیش کاربرد داشتهاند. سازمان بهداشت جهانی تخمین زده است که بیش از هشتاد درصد مردم به صورت سنتی و یا مدرن از گیاهان دارویی استفاده میکنند. به علاوه بسیاری از داروهای شیمیایی نیز با الگوبرداری از مواد گیاهی ساخته شدهاند.
بازار داروهای گیاهی با توجه به احیای روشهای سنتی و تغییر سیستمهای بهداشت و درمان با سرعت چشمگیری رشد کرده است و باعث شده این گیاهان از اهمیت اقتصادی بالایی نیز برخوردار شوند. به گزارش سازمان خواروبارجهانی، ارزش تجارت جهانی گیاهان دارویی در سال ۲۰۰۲ حدود صد میلیارد دلار بوده است و در سال ۲۰۵۰ به رقم پنج تریلیون دلار خواهد رسید.
با این همه گیاهان دارویی ازجمله محصولات کشاورزی و منابع طبیعی میباشند که در حوزه مطالعات اقتصادی کمتر ظهور کردهاند و توجه کمی به آنها شده است در حالی که پرورش و تولید گیاهان دارویی میتواند ضمن کمک به سلامت جامعه، در اشتغالزایی و صادرات نیز نقش مهمی داشته باشد و ایجاد و توسعه بنگاههای کوچک و متوسط در زمینه گیاهان دارویی بویژه در مناطق روستایی به علت ماهیت اشتغالزایی بالا میتواند برای دانش آموختگان و جوانان، اشتغال مولد و دائم و برای بیکاران فصلی، اشتغال موقت ایجاد کند.
همچنین با توجه به گسترش روزافزون شرکتهای نوپا یا استارتآپها برگزاری رویدادهای استارتاپی گیاهان دارویی، حول ایدههای نوآورانه و خلاقانه، متناسب با نیاز بازار میتواند جهتدهی مثبتی به شکلگیری این کسب و کارهای نو و مشاغل جدید دهد و این گونه میتوان بهرهمندی بیشتری از توسعه در حوزه اقتصاد دانش بنیان به دست آورد. در اقتصاد جدید جهانی استارتآپها به عنوان بازیگران کلیدی توسعه اقتصادی در نظر گرفته میشوند. دلیل اهمیت این موضوع، نقش آنها در ایجاد اشتغال و رشد اقتصادی در سطوح منطقهای، ملی و صنعتی است. با توجه به جایگاه مهم گیاهان دارویی و فرآوردههای طبیعی در چرخه اقتصاد جهانی، اهمیت دادن به استارتآپها در این حوزه، میتواند سبب رشد و توسعه پایدار اقتصادی شده و تأثیر بسزایی در امر صادرات غیرنفتی داشته باشد.
نویسنده: دکتر ملیکا ملک آرا – مشاور استراتژی کسب و کار
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0